Tallinn Music Week – Oodi kulttuurille, musiikille ja taiteelle

Baltian merkittävin musiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali Tallinn Music Week järjestettiin 27.8.-30.8.2020. Storybound Oy toimii Tallinn Music Weekin Suomen markkinoinnin yhteistyökumppanina ja oli mukana tapahtumassa, joka huokui innostunutta energiaa, tarjosi huikeita kohtaamisia luovien ja lahjakkaiden ihmisten kanssa sekä unohtumattomia musiikkiesityksiä erilaisissa miljöissä ympäri kaupunkia.

Tapahtuma on arvostettu musiikkialan ammattilaisten kohtaamispaikka, jonka puitteissa järjestetään myös kansainvälinen konferenssi. Tämän vuoden hybridikonferenssin erityisteemoina olivat Resilienssi ja Muutoksen johtaminen.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid (vasemmalla) ja Tallinn Music Weekin toimitusjohtaja Helen Sildna (oikealla) Kuva: @Tallinn Music Week

Konferenssin huippukohtia oli Viron presidentin Kersti Kaljulaidin haastattelu perjantaina 28.8. Toimittaja Benjamin Bathke käsitteli tekniikkaa, mediainnovaatioita ja vaikeita maailmanlaajuisia kysymyksiä kulttuurin, taiteen ja musiikin roolista ja tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa. Yleisö sai esittää kysymyksiä presidentille sekä digitaalisesti että paikan päällä. Tunnelma tilaisuudessa oli innostava ja inspiroiva.

“Content Marketing Power Hour”, Storybound Oy:n toimitusjohtaja Elli Mäkilän työpaja Viron taideakatemiassa (Kuva: @Tallinn Music Week)

Storybound Oy:n toimitusjohtaja Elli Mäkilä piti konferenssissa tunnin mittaisen markkinointityöpajan musiikkialan ammattilaisille. Osallistujat saivat käytännön vinkkejä siihen, kuinka suunnitella ja tuottaa tuloksellista sisältömarkkinointia. Tilaisuus keräsi kiitettävästi osallistujia sekä paikan päällä että etäyhteyksien kautta. Keskustelu oli vuorovaikutteista ja osallistujat esittivät kysymyksiä, jotka antoivat aihetta pohdiskeluun pintaa syvemmältä – ”I’m so excited but my brain hurts!”, tokaisi eräs innostunut osallistuja tilaisuuden jälkeen.

Kadri Voorand esiintyi Mihkel Mälgandin kanssa Fotografiskassa (Kuva: @Tallinn Music Week)

Torstaina 27.8. tapahtuman avausillassa esiintynyt Kadri Voorand palkittiin presidentin nuorella kulttuurihahmopalkinnolla vuonna 2019. Kadri on laulaja, pianisti ja säveltäjä, joka luo musiikkia voimakkaalla tunnekerronnalla yhdistämällä tarttuvia rytmejä täysin ainutlaatuisella tavalla sekoittaen keskenään improvisaatiopoppia, jazzia ja folk-elementtejä.

Puuluup esiintyi torstaina 27.8. Fotografiskassa (Kuva: @Tallinn Music Week)

Virolaisen duo Puuluupin musiikkia ohjaavat hevosenjousen värähtelyt, jotka tarjoillaan kuulijalle efektien ja looperin kautta. Talharpa on jousiharppu, suosittu soitin Pohjois-Euroopassa jo varhaiskeskiajalta lähtien, ja sitä soitettiin Länsi-Viron saarilla 1900-luvun alkuun saakka.

Tallinn Music Week -festivaalia on järjestetty vuodesta 2009. Tapahtuma kokoaa Tallinnaan laajan kattauksen niin ajankohtaisimpia uusia kykyjä, kuin eri genrejen tunnetuimpia nimiä.