Case: Örum Oy Ab ja yritysvideo

Autoalan jälkimarkkinan merkittävä suomalainen maahantuoja ja kehittäjä Örum Oy Ab on lähes 100-vuotias konserni ja perheyritys, jonka strategisena markkinointikumppanina Storybound Oy on toiminut keväästä 2020 lähtien. Monimuotoiseen yhteistyöhön kuuluu kaikki, mitä ison yhtiön nopearytmisessä ja monitasoisessa markkinoinnin ekosysteemissä voidaan tarvita. Kuinka historian, tämän päivän ja tulevaisuuden kiteyttävä yritysvideo tuotettiin briiffistä valmiiksi videoksi vain kahdessa viikossa?

– Covid-19-pandemia on tuonut viestintään uudenlaisia haasteita. Esimerkiksi sidosryhmien tapaamiset ovat olleet katkolla. Vuosittaisen sidosryhmäseminaarin lähestyessä nousi esiin idea videon tuottamisesta. Aikaa tosin oli vain pari viikkoa, joten laadukkaan videon tuottaminen tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä. Onneksi ymmärsimme pyytää apua Storyboundilta, toimitusjohtaja Anu Ora taustoittaa.

Asiakkaan briiffin ollessa selvä, ja tiiviin yhteistyön aikaan saaman yhteisen ymmärryksen ja hyvän kommunikaation ansiosta, Storyboundissa koettiin, että tuotanto pystytään hoitamaan laadukkaasti, mikäli aikataulut vain saadaan järjestymään örumilaisten, kuvaajien, voice over -spiikkaajan ja äänitysstudion kanssa.

– Kävin heti mielessäni läpi erilaisia kuvauskumppaneita ja heidän tapaansa sekä tyyliään tehdä töitä. Halusimme myös samalla tuottaa hyviä still-kuvia markkinoinnin käyttöön, joten ihanteellista oli löytää kumppani, jolla olisi vahva osaaminen sekä liikkuvassa kuvassa että valokuvaamisessa. Yksi nimi erottui ja se oli Vessi Vessi Visuals, kertoo Storyboundin toimitusjohtaja, Elli Mäkilä.

Ihmeen kaupalla kaikki aikataulut – käsikirjoittaminen, käännökset, casting, kuvaukset, editointi, voice over -nauhoitukset ja lopulta editointi – saatiin aikataulutettua paikoin tuntien tarkkuudella. Eikä mikään mennyt mönkään ja aiheuttanut dominoefektimäistä kaaosta. Kaikki sujui hämmästyttävän hienosti ja todella hyvällä energialla.

Kymmenien ihmisten casting vain päivien varoitusajalla olisi monelle jo itsessään liian vaikea rasti, mutta tämä hoitui tarkalla täsmällisyydellä sisäisesti, Örumin markkinointisihteerin Jari Marvian toimesta. Koko päivän kestävissä kuvauksissa yhdelle kuvalle oli varattu aikaa keskimäärin 45 minuuttia, sisältäen siirtymät ja valaistusten rakentamiset kulloiseenkin tilaan. Jokaisessa kuvassa esiintyjät olivat täsmällisesti paikalla ja hyvällä asenteella, ja kuvaajat Vessi Hämäläinen ja Pauli Boström purkittivat kaikki kuvat onnistuneesti, jopa muutamalla eri kuvakoolla ja -kulmalla. Nykyaikainen, iteroiva tuotantotapa toimi erinomaisesti tiukan aikataulun kanssa.

Lopputuloksena aikaansaimme tasan kahdessa viikossa 4-minuuttisen Örumin yritysvideon, ja jopa kahdella kieliversiolla, suomeksi ja englanniksi.

– Lopputuloksena syntyi Örumin palveluita, ammattilaisia ja hyvää fiilistä hienosti kuvaava video. Saimme runsaasti kiitosta sidosryhmiltä onnistuneesta videostamme, Ora kiittelee.

Katso Örumin yritysvideo!